Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Dur Yolcu Projesi’ yer arayışında

Dur Yolcu Projesi’ yer

Dur Yolcu Projesi’ yer arayışında

Çanakkale Girişimci İş Kadınları Derneği Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret ederek “Dur Yolcu” projesi hakkında bilgilendirme yaptı ve satış mağazası için yer talebinde bulundu.

Çanakkale Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Günay Dereli; “Biz dernek olarak ticaret odasına da üyeyiz. Esnaf odalarına da tabiiyiz. Çanakkale’mizin ilçelerinden de kadın işletmecilerimiz de bizimle. 2009 yılında kurulduktan sonra Belediyenin ve GMKA’nın katkıları ile bir eğitim aldık ve eğitim sonucunda ‘Dur Yolcu’ isimli bir proje geliştirdik. Yıllardır biz bu projenin devamı ve sürdürülebilir olması için eğitimlerimize devam ediyoruz.  60 bin liralık bir hibe aldık. İl ve ilçelerden vergi veren kadınlarız. Valimizin de desteğini alıyoruz. Projemiz kapsamında il ve ilçemizden yöresel ürünlerimizin tanıtımını ve satışını yapacağız. Bunun içerisinde ekoturizm, kadın firmaların ürettiği ürünler de olacak. Çanakkale’mizin turizm değerlerini ön plana çıkaracağız. Bunun için Dur Yolcu Satış Mağazasına ihtiyacımız var. Eğer bir yer bulabilirsek Valimiz Orhan Tavlı kirasının karşılanabileceğini söyledi. Şehrimiz adına bunun çok hoş olacağını da ifade etti. Yerele hizmet etmekten ziyade turiste satış yapmak istiyoruz. Kadınlarımızın ekonomik anlamda özgürlüğünü elde etmek istiyoruz. Kadın iş gücünü açığa çıkarmalıyız. E ticaret ile de ticarete devam edeceğiz. 20 metrekarelik prefabrik bir binamız olacak. İçerisinde yöresel değerlerimizin satışını gerçekleştireceğiz.  Bu alanın fazlası da olabilir. Hediyelik eşyalar, raf ömrü olan Çanakkale değeri taşıyan gıda ürünleri, şifalı bitkiler, seramik, kilim, Çanakkale Kitapları gibi seçeneklerimiz olacak. Alan biraz küçük kalacak ama şu an yerimiz olmadığı için biz de bu kadarını talep edebiliyoruz, mütevazi düşünüyoruz..Bu mağazalarda kadın girişimcilerimizin ürettiği ve markalaştırdığı yöresel ürünler pazarlanacak. Böylelikle kadınlarımızın iş yaşamında başarılı olmasının önü açılmış olacak. Bu iş sadece mağaza ile de bitmeyecek. E Ticaretin alt yapısını da hazırlayacağız. Yöresel ürünlerimizi tüm Türkiye´ye hatta dünyaya pazarlayacağız.” dedi.

Dur Yolcu Proje Koordinatörü Şebnem Kumtepe; “Biz sadece herkesin görebileceği bir alana yerleşmek istiyoruz. Bunun için de İskele Meydanının çok uygun olduğunu düşündük. Bu derneğimize bir ayrıcalık değildir, tüm Çanakkale’de yaşayan kadınlarımız için bunun bir ayrıcalık olduğunu düşünüyoruz. Görünür olmadıktan sonra projenin yürüyeceğine inanmıyoruz. Bizim yerleşim sürecimiz sadece bir yıldır.” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan İskele talebi üzerine; Bu konuda ben tek başıma karar veremem.  O meydan oluşurken ve otel yıkılırken de İl Özel İdare’nin ve Valiliğin izni alındı. Hatta orada şu anda bir müze de bulunmakta. İskele Meydanı ile ilgili yapısal anlamdaki tasarruf sadece ben de değildir.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech