Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çeşit arttı balık pahalandı

Çeşit arttı balık pahalandı

Çeşit arttı balık pahalandı

Uzun süredir havalardan kaynaklı balıkçılar, kepenk açmadı. Havaların biraz daha iyiye gitmesi ile beraber balık tezgâhlarında da çeşit arttı. Ancak balık fiyatları el yakmaya devam ediyor. Hamsi fiyatları 15 liranın altına düşmezken, sarıkanat ve tekirin yanına yanaşılmıyor. 

Balıkçılar, çeşitten memnun olduklarını ancak fiyatların olması gerekenden ise yüksek olduğunu belirtti. Balıkçılar, ‘vatandaşın balık alabilmesi için alım güçleri iyi olmalı’ dedi.

Seyfettin Beceren; Balık geldi anca çok iş yok. Balıklar pahalı. Bir tekiri alacan 50 liradan satacaksın. Nasıl satacaksın? Balık pahalı çok pahalı… Vatandaşın alabilme gücü olması lazım. Hamsiyi şu anda 15 liraya yiyoruz. Aslında 10 lira olması lazım ancak olmuyor. Deniz çuprası, karidesi hepsi öyle balıklar pahalı.

Tuncay Dinç; Uzun zamana göre bir hareketlilik var. Ancak çok da iyi değil. Allaha şükür diyoruz. Hamsi 15 lira, istavrit 10 lira, kupa 15 lira yine normal diyoruz. Sarıkanat ve tekir pahalandı. Lüktür çuprası 25 lira, sarıkanat bağlandı. İstavrit 15-20 arası oynuyor. Sarıkanat azaldığı için fiyatı biraz yükseldi. Düzelir diye umut ediyoruz. Diğerler 10 liradan aşağı düşer diye bekliyoruz bizde.

(Eren Aşnaz – Aslı Yıldız)

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech