Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eriyen kar suları canlarından ediyordu

Eriyen kar suları canlarından

Eriyen kar suları canlarından ediyordu

6 Ocak Cuma gününden beri etkili olan kar yağışının ardından eriyen kar suları nedeniyle Biga ilçesine bağlı Çakırlı köyünde 70 yaşındaki yatalak hasta Durmuş Sahin’in evi sular altında kaldı.

Dedesinden kalma üç odalı toprak evde eşi Muhsine Şahin ile birlikte yaşayan Durmuş Şahin’i sular altında kalan evinden komşuları kurtardı.

“EŞİM ÖLECEK DİYE AĞLAYA AĞLAYA ÖMRÜM GİTTİ”

Sabaha karşı suların bir anda yükselmeye başladığını ve 5 yıldır yatalak olan eşini kurtarabilmek için komşulardan yardım istediğini belirten Muhsine Şahin(70), “Eşim yatalak, 2 yıldır da ne konuşuyor ne kıpırdayabiliyor. Ona ben bakıyorum. Sabah ezanı okunduğunda sular anında yükselmeye başlayınca komşularıma seslendim. Onların sayesinde kurtarıldık. Bir anda sular yükselmeye başladı, eşim yan dönmüş olsa boğulacaktı. Bir anda sular dizlerime sonrada belime kadar yükseldi. Eşim ölecek diye ağlaya ağlaya yarı ömrüm gitti” dedi.

Eve vardıklarında yatalak hasta olan Durmuş Şahin’in sular içinde kaldığını belirten Köy Muhtarı Mehmet Ali Çimen, “Büyük bir sel felaketi yaşadık. Sular evin temelinden girdiği için ben geldiğimde yatalak hasta suyun içindeydi. Halam da korktuğu için dışarıya çıkamamış. Bağırınca uzun süre kimseye sesini duyuramamış. Çok üzgünüz. Şu anda yerler buzlu ve karlar erimeye başladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerine durumu anlattık. Vatandaşların hasarlarını tespit etmek için çalışmalara başlandığını yaralarını en kısa zamanda sarmaya başlayacaklarını belirttiler” diye konuştu. (İHA)

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech