Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMPA’da özlenen yoğunluk

CUMPA’da özlenen yoğunluk Soğuklar

CUMPA’da özlenen yoğunluk

Soğuklar ve zamlanan gıdalar sebebi ile uzun süredir boş kalan CUMPA, ilk kez insan yüzü gördü. Esnaf, bu durumdan ne kadar memnun olsa da satışların her geçen ay daha da geriye gittiğinin altını çizdi.

Uzun süreden beri hava şartları dolayısı ile dükkânlar boş kaldığı gibi Pazar yerlerinde de birçok tezgâh açılmıyordu. CUMPA esnafı, ilk uzun süreden beri ilk defa insan sirkülâsyonu olduğunu belirterek durumdan memnuniyetlerini dile getirdi.

Esnaf, insanlar olsa da işlerin eskisi gibi olmadığını her geçen ayın bir sonraki ayı arattığını söyledi. Tüm Türkiye’de oluşan olumsuz hava koşullarının meyve ve sebze üretimini etkilediğini bu sebepten ürünlerin her ay daha da pahalandığını ifade eden esnaf, ekonomik koşulların da alım gücünü düşürdüğünü dile getirdi. Esnaf, havaların düzelmesi ile fiyatların biraz daha rahatlayabileceğini belirtirken, ekonomik durum düzelmediği sürece işlerin eskisi olmadığının da altını çizdi.

MAZOT VE BENZİN ZAMMI ÜRETİCİYİ ZORA SOKAR

Son gelen benzin ve mazot zamlarının zaten zor durumda olan üreticiyi daha da olumsuz etkileyeceğini açıklayan esnaf, kazananların üretici ya da satıcı değil aracılar olduğunu söyleyerek bu duruma bir çare bulunması gerektiğinin altını çizdi.

CUMPA’da bazı sebze ve meyveleri şu fiyattan satış gördü;

Domates 5 TL, Lahana 4 TL, Biber 7 TL, Patates 3 TL, Soğan 1 TL, Patlıcan 8 TL, Portakal, Mandalina 1 TL.

(Eren Aşnaz)

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech