Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkaleli teselli olamadı

Çanakkaleli teselli olamadı Milli

Çanakkaleli teselli olamadı

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde biletlerine küçük de olsa ikramiye vuran Çanakkaleli, tahsil için gittiği bayilerde hayal kırıklığına uğradı. Büyük ikramiyenin yanından bile geçemeyen kentliler, teselli ikramiyelerini de alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Her yeni yılda olduğu gibi 2017 yılına da zengin olma hayalleriyle giren vatandaş, bu yılda umutlarını yılbaşı gecesi yapılan milli piyango çekişline bağlamıştı. 60 milyon TL olan büyük ikramiye, dört adet çeyrek bilete vururken bu biletlerden üç tanesi İstanbul’a, bir tanesi ise Antalya’ya isabet etti. Kendisine büyük ikramiye çıkmayan vatandaş ise her yıl yaptığı gibi gözünü; amorti, son iki rakam, son üç rakam, son dört rakam ve son beş rakam gibi ikramiyelere çevirdi. Biletine bu gibi küçük ikramiyeler vuran kişiler, tahsil için Milli Piyango idaresinin bayilerine veya seyyar bayilere gittiklerinde ise beklemedikleri bir şeyle karşılaştılar. Bilhassa seyyar bayiler ‘şu an kasamızda para yok’ diyerek biletini tahsil etmek isteyen vatandaşı eli boş yolladı. Amorti çıkan biletlerin yerine ise çekilişi yapılacak olan yeni biletler almaları tavsiye edildi. Bu durumun sebebi ise T.C. Ziraat Bankası A.Ş ile piyango ve hemen kazan(kazı kazan) oyunu biletlerinin satışına ve ikramiyelerinin ödenmesine yönelik olarak imzalanan başbayilik sözleşmesinin 31.12.2016 tarihi itibari ile banka tarafından feshedilmesiydi.

EN ÇOK ETKİLENENLER SEYYAR BAYİLER

Adı geçen bankanın sözleşmeyi bitirmesinin ardından Milli Piyango İdaresi, bu yılki biletlerin dağıtımının ve ikramiye kazanan biletlerin tahsilinin yeni bir banka ile yeni bir sözleşme imzalanana dek kendi bünyesinde yapılacağı konusunda bayilerine bilgilendirmede bulundu. Daha önce Milli Piyango bayileri, biletlerini bulundukları ildeki Ziraat Bankasından teslim alırken bu yıl bayiler biletleri, varsa illerindeki yoksa en yakın ildeki bağlı bulundukları Milli Piyango İdaresine giderek temin edebildi. Çanakkale’de Milli Piyango İdaresi bulunmadığı için bilet almaya Balıkesir iline gitmek zorunda kalan bayi temsilcileri, bu durumdan kaynaklı ödemeler noktasında da Balıkesir’e gitmek gerektiğinden yeni bir anlaşma yapılana kadar ikramiye çıkan biletlerin tahsili konusunda bu tür sıkıntıların yaşanabileceğine değiniyor. Bu tahsilat sorunu, genel olarak küçük çaplı seyyar bayilerde gözleniyor. Zaten bütçesi küçük olan seyyar bayiler kasalarındaki parayı ikramiye vuran biletlere verdiğinde kazanacakları kar oranının, Balıkesir iline gidip gelmeye bile yetmeyeceğini söylüyor. Milli Piyango İdaresinin bu konuda başka bir banka ile anlaşması kapsamında işlerin tekrar eskisi gibi normal düzene gireceğine değinen bayiler, şu an için bir süre böyle idare edeceklerini belirtiyor.

VATANDAŞ ZENGİN OLMA HAYALİNİ YENİ BİLETLERE ERTELİYOR

Biletini tahsil edemeyen vatandaş ise ya kazandığı ikramiye tutarında tekrar bilet alıyor ya da ikramiyesini tahsil etmek adına şansını başka bir bayiye giderek deniyor. Mart ayında özelleştirilmesi gündemde olan Milli Piyango İdaresi ise başka bir banka ile anlaşma yapamazsa bu tahsil işlemlerini ve dağıtım işlemlerini kendi bünyesinde yapmak durumunda kalacak gibi görünüyor. Öte yandan Milli Piyango bayileri, daha önce Ziraat Bankası ile olan sözleşme sürecinde herhangi bir sorun yaşanmadığını ancak bu sözleşmenin yenisinin herhangi bir özel banka ile yapılması durumunda tahsil işlemleri için banka tarafından bir süre bekletilebileceklerini öngörüyorlar. Bu konunun da yine kendilerine dönüşünün olumsuz olacağına işaret eden bayilerin beklentisi ise Ziraat Bankası ile tekrar sözleşme imzalanması… (Günnoş Yıldız –  Engin Ören)

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech