Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Filoya Üç Yeni Otobüs Daha Katıldı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bir etkinlikle araç filosu katılan üç yeni otobüs ve üç tekerlekli kargo bisikleti ile Tandem bisikletinin tanıtımını gerçekleştirdi. Gökhan, “Amacımız hem otobüsleri arttırarak trafiği rahatlatmak hem de bisiklet kullanımını teşvik etmek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle, araç filosuna katılan üç yeni otobüsün ve üç tekerlekli kargo bisikleti ile Tandem(ikili) bisikletin tanıtımını gerçekleştirdi.

“Faizler düşerse daha rahat hareket edeceğiz”

Törende konuşan Başkan Ülgür Gökhan “Kentte daha rahat bir ulaşım sağlamak için otobüs sayımızı arttırmamız lazımdı. Çevre konusunda da hassasiyetimiz var. İmkanlar dahilinde elektrikli otobüs de almayı planlıyoruz. Umut ediyoruz seçimden sonra faizler eski seviyelere iner. Ve kooperatif olsun belediye olsun hızlı şekilde daha fazla otobüsü filoya katmak için çaba gösterebiliriz. Çünkü maliyetler artınca bilet fiyatlarının da artması gerekiyor. Dolayısıyla bu konuda da rahat edemiyoruz. Vatandaşın durumu da malum, krizden dolayı sıkıntıda. Bu yüzde bir an önce faizler düşerse biz de daha hareket edebiliriz” şeklinde konuştu.

“Toplu taşıma ya da bisiklet tercih edilmeli”

Gökhan, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın özellikle şehir merkezine toplu taşımayla gelmelerini tercih etmesini istiyoruz. Hem çevre açısından hem trafiğin rahatlaması açısından hem de vatandaşın sağlığı ve maddiyatı açısından toplu taşıma kullanılması önemli. Yakın mesafeler için ise bisiklet tercih edilmesi gerek. Biz de bu bağlamda bisiklet sayımızı arttırdık.”

Başkan, rakamlarla konuştu

Başkan Gökhan, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması açısından belediye olarak iyi bir noktaya geldiklerini de sözlerine ekleyerek “ÇABİS sistemine 2019’ta 3 sabit bir mobil istasyon yapacağız. Bu yıl da 20 tane bisiklet almayı düşünüyoruz. Bunların sepetli, üç tekerlekli ve tandem bisikletleri var. Bununla beraber bisiklet sayımız da 92 olacak, 108 tane de park yerimiz olacak yıl sonu itibariyle. Talebe göre de sayı aynı yıl içinde artabilir tabii. Abonman sayımıza bakınca, 7800’e ulaşmış. Toplam 10 bin tane de üyeye ulaşmışız. 2 buçuk yıl içinde 68 bin kiralamamız var. Bu rakamlar hedefimizin de üzerinde…” ifadelerini kullandı.

En çok bisiklet kullananlar ödüllendirildi

Gökhan, kürsü konuşmasının ardından ÇABİS’ten en çok bisiklet kullananları ise ödüllendirdi. Gökhan, pedal çevirmenin hem insan hem de çevre sağlığı için önemli olduğunu belirterek kullanıcıları bisiklet kullanmaya devam etmeleri için teşvik etti.

Ödül törenini ardından pilav dağıtımı ile etkinlik sona erdi.

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech